duminică, 17 martie 2013

PANTOFARUL

Orice "meserie" în viaţă, trebuie făcută relativ bine. Rezultatul ei să asigure confortul, plăcerea şi satisfacţia beneficiarului, dar şi împlinirea executantului.
Bun, meseria rămâne meserie, dar arta? 
În viaţă nu poţi controla cu adevărat, nimic. Artistul este un privilegiat : poate controla fiecare detaliu al creaţiei sale. 
Literatura : iată una din manifestările artei, care "mestereşte" cu cele mai teribile instrumente. Cuvintele ! 
Una dintre funcţiile acesteia, este de a creea comunităţi...virtuale. Chiar dacă autorul scrie din imaginaţie, tot va interpune şi elemente din viaţa de zi cu zi. O altă "funcţie" ar fi , aceea de "formator de identitate" , cum spune Laioş Maioş, sau cum îl mai cheamă. Numele pe care îl porţi nu contează. Cel pe care îl laşi, poate...
"Artistul ne arată în ce măsură am rămas oameni"(scriitor argentinian).
Eu vă spun : cel mai BUN mod de a face ceva , este să nu face-ţi...RĂU ! 
Scriitorul, este ca un pantofar regal : dacă pe cititor îl strâng pantofii, înseamnă că a scris fără să măsoare corect. Cuvintele!
Nu vă place comparaţia pantofar-scriitor ? Un pantofar este foarte util în societate, mai ales când îşi face corect meseria. Literatura, uneori este ,alteori, nu...
Toată lumea aruncă la Marele Coş, încălţările incomode, păstrându-le doar pe cele...confortabile. 
Aprop'os de "pantofar" : picioarele sunt bune să ne poarte spre...bibliotecă, nu pentru a scrie ! Mâinile scriu. Ele cresc din dreptul inimii , picioarele dintr-o parte a corpului... controversată. 
Atenţie la membrele pe care le ve-ţi alege pentru a scrie ! Dacă le utilizaţi pe cele superioare, aveţi şansa să înmiresmaţi atmosfera cu parfumul unor "flori" literare din grădina Eden-ului. Dacă folosite sunt cele inferioare, "florile" vor fi din start...ofilite, suportul lor de hârtie va fi doar ... igienic !!!   

P.S. Pentru " pantofarii" care folosesc ...la masă, hârtia igienică, în loc de şerveţelele delicate ... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu