duminică, 17 martie 2013

ORICE LINIE DREAPTĂ...ESTE CURBĂ

Orice linie dreaptă facută pe suprafaţa Pământului...este curbă!
Să fie de vină Soarta, catastif cinic al destinelor ? Sau doar faptul că Pământul este...rotund ?
Oricum, orice cale "dreaptă", linie, vom urma, tot o dăm ...în curbă.
Iubirea: iată o cale dreaptă , pe care omul o urmează. Uneori. O "linie" corectă, ce se vrea cât mai puţin frântă...Dar cât rău se înfăptuieşte în numele ei !!! Rău , care "curbează" lăudabila iniţiativă, reconsiderând-o. În ură. Ură care se crede, din perspectiva ei, dreaptă, manifestându-se, de cele mai multe ori, făţiş. Dar cum spuneam, nimic nu este drept. Şi ura poate fi "curbată" salutar, de conştiinţă. Stare, care-i transmite, că ea, ura, nu poate fi decât devastatoare. De suflete!
Dacă plecăm dintr-un punct fix - al naşterii - şi păşim ( în viaţă ) pe o linie dreaptă, spre un alt punct fix, ca destinaţie, (moartea) , la capătul drumului, vom constata cu stupefacţie (?) că de fapt, am parcurs traseul unei ...linii curbe. Doar trăim pe pământ , nu ? Iar acesta este rotund. Toate corpurile cereşti sunt rotunde...
Dacă am fi trăit pe o platformă, susţinută de spinarea unui elefant, cu picioarele pe patru broaşte ţestoase, cum credeau anticii , atunci poate că am fi putut lesne trasa, o linie dreaptă în existenţa noastră ! Dar aşa, doar de "curbe" avem parte.
Soarta , iubirea , ura : ingrediente triunghiulare de esenţă a existenţei , circumscrise cercului vicios...al vieţii!
Da , lucru hotărât : orice linie dreaptă trasă pe Pământ , este curbă !!!
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu