duminică, 21 octombrie 2012

CONŞTIINŢA-paznic al fiinţei

Dacă nu o ai, eşti vulnerabil. Conştiinţa. Hoţii vor veni. Hoţii binelui. O, da ! şi el poate fi furat. Mai ales el. Paşii conştiinţei, de-a lungul vieţii, pot fi uşor abătuţi de la drumul binelui şi purtaţi prin gropi pline de mizeria promiscuităţii. Paznicul doarme, hoţii dau năvală !
Doamne, şi câte chipuri pot avea hoţii !
Se ambalează întotdeauna în haine de lux. Nici nu-ţi dai seama când vine ca o femee frumoasă, ispititoare, ca o toxină ambalată în staniol cu fire de aur, ori ca un vin rău cu gust bun.Nu există atâta hârtie pe lume, pe care să pot scrie toate felurile în care se vestimentează hoţii binelui.
Educaţia, iată un alt hoţ de bine. Dacă o ai, degeaba, că tot vei rămâne fără paznic mai devreme sau mai târziu. Dacă nu o ai, vai de glutius maximusul tău ! Şi  zicem : dacă viaţa este plină de hoţi ai binelui, ce rost are să mai luptăm ? Vrem ceva, dar obţinem altceva...
Atunci, viaţa este ceea ce se întâmplă, când de fapt, noi ne facem alte socoteli ! Şi greşim . Din inerţia... valului. Dacă suntem limitaţi voit, de forţe superioare, dacă nimeni nu este perfect, de ce ne-am mai plânge ? La sfârşitul vieţii-test, ne rămâne speranţa iertării (a ce ?).
Se spune că păcătosul îl cunoaşte pe EL, în timp ce preotul este mereu, în căutarea LUI.
Hoţii vin cu " faţă de turtă dulce " ! Suntem toată viaţa ca un magnet pentru KKT, pe care îl acoperim cu miere... Mierea a ceea ce este mai uşor de făcut, mai confortabil.
Opreşte-ne Doamne din căderea liberă. Ne-am săturat să tot fim horiţi prin vortexuri şi tornade ale greşelilor inevitabile. Opreşte-ne, chiar dacă ne buşeşti de pământul vieţii, pentru aceasta, numai să scăpăm odată pentru totdeauna, de prostia omenească. Putem mai mult!!!

                   Deschisă-i poarta către alte lumi
                   cad prin galaxii nebuni, înfruntându-şi soarta...

P.S. Aprop'os : majoritatea a ceea ce scriu pe această pagină, se doreşte a fi şi un  răspuns la " Turnir de idei literare ", acţiune iniţiată de Adi Secară şi Andrei Velea de la "Oblio", Centrul Cultural  Dunărea de Jos.
" Ideile" sunt -- sau încearcă a fi-- " idei la pastilă " pentru cei înteresaţi. Nu am iertat nicio temă, şi nu o voi face nici de acum înainte.
                  
             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu